De manufacturing PMI's in zowel Spanje als in Italië verrasten in negatieve zin, hoewel de verwachtingen allesbehalve hooggespannen waren.

In Italië viel de index van de aankoopmanagers terug tot 44,50, ten opzichte van 45,80 bij een vorige lezing. De index kwam bovendien onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een stand van 45,30. Het was van augustus geleden dat deze index nog zo laag stond.

In Spanje viel de manufacturing PMI terug tot 44,20, tegenover 46,80 de vorige keer. De consensus lag op een lezing van 46,20, zodat de index stevig tegenviel. Volgens Bank of America Merrill Lynch zien de economische vooruitzichten voor beide landen er belabberd uit.

De manufacturing PMI's in zowel Spanje als in Italië verrasten in negatieve zin, hoewel de verwachtingen allesbehalve hooggespannen waren. In Italië viel de index van de aankoopmanagers terug tot 44,50, ten opzichte van 45,80 bij een vorige lezing. De index kwam bovendien onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een stand van 45,30. Het was van augustus geleden dat deze index nog zo laag stond. In Spanje viel de manufacturing PMI terug tot 44,20, tegenover 46,80 de vorige keer. De consensus lag op een lezing van 46,20, zodat de index stevig tegenviel. Volgens Bank of America Merrill Lynch zien de economische vooruitzichten voor beide landen er belabberd uit.