Daardoor is de regering van Mariano Rajoy gedwongen om zwaar te sparen, dit jaar wordt op de begroting voor miljarden euro's bespaard. Maar om die besparingen te realiseren is iets nodig wat niet zo makkelijk te vinden is. De Spaanse economie is namelijk wanhopig op zoek naar groei.

De economie is al zeven kwartalen op rij gekrompen en dat kan natuurlijk niet blijven duren. De regering en de bedrijfsleiders hebben maar één antwoord op de vraag naar groei en dat is exporteren.

Het probleem is echter dat de eurozone, de belangrijkste handelspartner van Spanje, het economisch ook niet onder de markt heeft. Het hoeft daarom waarschijnlijk geen betoog dat de Spaanse regering voor een enorme uitdaging staat.

Daardoor is de regering van Mariano Rajoy gedwongen om zwaar te sparen, dit jaar wordt op de begroting voor miljarden euro's bespaard. Maar om die besparingen te realiseren is iets nodig wat niet zo makkelijk te vinden is. De Spaanse economie is namelijk wanhopig op zoek naar groei. De economie is al zeven kwartalen op rij gekrompen en dat kan natuurlijk niet blijven duren. De regering en de bedrijfsleiders hebben maar één antwoord op de vraag naar groei en dat is exporteren. Het probleem is echter dat de eurozone, de belangrijkste handelspartner van Spanje, het economisch ook niet onder de markt heeft. Het hoeft daarom waarschijnlijk geen betoog dat de Spaanse regering voor een enorme uitdaging staat.