Ondertussen staat volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Spaanse economie sterk onder druk. In het vierde kwartaal kromp de economie met 0,3% ten opzichte van het derde.

Met name lagere overheidsbestedingen hadden een negatief effect, maar ook consumentenbestedingen en investeringen daalden.

Pas eind maart zal de nieuwe Spaanse regering met begrotingsplannen komen, waarbij nieuwe bezuinigingen zullen worden aangekondigd.

Voor Portugal nemen de twijfels van kredietbeoordelaars en beleggers steeds verder toe. De rente op 10-jaarsleningen liep op tot boven de 16%.

Ondertussen staat volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Spaanse economie sterk onder druk. In het vierde kwartaal kromp de economie met 0,3% ten opzichte van het derde. Met name lagere overheidsbestedingen hadden een negatief effect, maar ook consumentenbestedingen en investeringen daalden. Pas eind maart zal de nieuwe Spaanse regering met begrotingsplannen komen, waarbij nieuwe bezuinigingen zullen worden aangekondigd. Voor Portugal nemen de twijfels van kredietbeoordelaars en beleggers steeds verder toe. De rente op 10-jaarsleningen liep op tot boven de 16%.