Maar daarmee is het land niet uit de problemen, verre van zelfs. De Spaanse economie raakt in steeds nauwere schoentjes, meer bepaald wat de evolutie van de werkloosheid betreft. De werkloosheidsgraad swingt in het land nog steeds de pan uit en beterschap lijkt nog niet in zicht te zijn.

Bovendien krijgen de bedrijven het steeds moeilijker om zich te financieren, de rente die de banken vragen heeft het hoogste peil sinds 2008 bereikt. Wanneer deze trend zich doorzet, zal de Europese Centrale Bank mogelijk opnieuw gedwongen worden om de rente te verlagen.

Maar daarmee is het land niet uit de problemen, verre van zelfs. De Spaanse economie raakt in steeds nauwere schoentjes, meer bepaald wat de evolutie van de werkloosheid betreft. De werkloosheidsgraad swingt in het land nog steeds de pan uit en beterschap lijkt nog niet in zicht te zijn. Bovendien krijgen de bedrijven het steeds moeilijker om zich te financieren, de rente die de banken vragen heeft het hoogste peil sinds 2008 bereikt. Wanneer deze trend zich doorzet, zal de Europese Centrale Bank mogelijk opnieuw gedwongen worden om de rente te verlagen.