Juan Rodriguez Inciarte, executive director bij de grootste Spaanse bank Santander, ziet een paar lichtpuntjes en die kunnen vanaf het volgende kwartaal duidelijker zichtbaar worden. Inciarte verwacht voor dit kwartaal een uitbodeming, waarna de trend voorzichtig positief kan worden.

Vanaf het vierde kwartaal zou er weer sprake kunnen zijn van een positieve groei van het BBP, dit dankzij een herstel van zowel de export als de consumptie. In het eerste kwartaal kromp het BBP nog met 0,50%, het was al het zevende kwartaal op rij dat een krimp werd opgetekend.

Juan Rodriguez Inciarte, executive director bij de grootste Spaanse bank Santander, ziet een paar lichtpuntjes en die kunnen vanaf het volgende kwartaal duidelijker zichtbaar worden. Inciarte verwacht voor dit kwartaal een uitbodeming, waarna de trend voorzichtig positief kan worden. Vanaf het vierde kwartaal zou er weer sprake kunnen zijn van een positieve groei van het BBP, dit dankzij een herstel van zowel de export als de consumptie. In het eerste kwartaal kromp het BBP nog met 0,50%, het was al het zevende kwartaal op rij dat een krimp werd opgetekend.