Sommige economen gaan nu al zo ver om van de daken te schreeuwen dat het herstel van de Europese economie door de Spaanse getrokken zal worden. Vraag is echter of het wel degelijk beter gesteld is in Spanje. Het ziet er eerder naar uit dat hoop doet leven.

De huizenmarkt is nog steeds zo dood als een pier, waarbij de vraag naar woonkredieten vanaf de piek met meer dan 90% is gedaald. Ook met het verstrekken door de banken van kredieten aan bedrijven en huisgezinnen zit het niet goed, die bevindt zich op het laagste niveau van de ganse eurozone.

Sommige economen gaan nu al zo ver om van de daken te schreeuwen dat het herstel van de Europese economie door de Spaanse getrokken zal worden. Vraag is echter of het wel degelijk beter gesteld is in Spanje. Het ziet er eerder naar uit dat hoop doet leven. De huizenmarkt is nog steeds zo dood als een pier, waarbij de vraag naar woonkredieten vanaf de piek met meer dan 90% is gedaald. Ook met het verstrekken door de banken van kredieten aan bedrijven en huisgezinnen zit het niet goed, die bevindt zich op het laagste niveau van de ganse eurozone.