In Brussel loopt het verlies voor de BEL 20 op tot bijna driekwart procent. Volgens de analisten was de EBITDA van AB-InBev wat zwakker dan verwacht, wat de koersdaling verklaart. Met name Ageas ligt vanmorgen flauw op koers.

Het Europees Investeringsfonds ondertekent CIP-garantieovereenkomst met Belfius Bank voor 450 miljoen EUR aan kredieten voor startende ondernemingen in België

Het Europees Investeringsfonds (EIF) en Belfius Bank ondertekenden een garantieovereenkomst ter ondersteuning van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in België. Dankzij deze transactie in het kader van het Competitiveness and Innovation Programme (CIP) krijgen startende ondernemingen in België nu gemakkelijker toegang tot financieringen, en genieten zij tegelijkertijd aanzienlijk lagere waarborgvereisten.

De CIP-garantie dient tot dekking van de KMO-investeringskredieten die door Belfius Bank aan startende ondernemingen worden toegekend. Deze transactie zou tijdens de eerstvolgende twee jaar een nieuwe kredietportefeuille kunnen genereren van in totaal 450 miljoen EUR.

Ahold neemt winkels van C1000 en Jumbo over

Ahold heeft overeenstemming bereikt met Jumbo over de overgang van 78 C1000 en 4 Jumbo winkels. Deze winkels zijn voor het merendeel winkels van ondernemers; in vier gevallen betreft het eigen winkels van C1000 en Jumbo.

Deze stap past binnen de strategie van Ahold waarmee het duurzame, winstgevende groei wil realiseren. Uitbreiding van de geografische positie door het overnemen van winkels in en rond de bestaande markten is daarbij een belangrijke prioriteit, naast versterking van de klantloyaliteit en verbreding van het aanbod.

Van de 82 over te nemen winkels zijn 57 gevestigd in dorpen en steden waar nu nog geen Albert Heijn is. In de overige gemeenten kunnen klanten straks de keuze maken hun dagelijkse boodschappen te doen bij een Albert Heijn dichterbij.

In Brussel loopt het verlies voor de BEL 20 op tot bijna driekwart procent. Volgens de analisten was de EBITDA van AB-InBev wat zwakker dan verwacht, wat de koersdaling verklaart. Met name Ageas ligt vanmorgen flauw op koers. Het Europees Investeringsfonds ondertekent CIP-garantieovereenkomst met Belfius Bank voor 450 miljoen EUR aan kredieten voor startende ondernemingen in België Het Europees Investeringsfonds (EIF) en Belfius Bank ondertekenden een garantieovereenkomst ter ondersteuning van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in België. Dankzij deze transactie in het kader van het Competitiveness and Innovation Programme (CIP) krijgen startende ondernemingen in België nu gemakkelijker toegang tot financieringen, en genieten zij tegelijkertijd aanzienlijk lagere waarborgvereisten. De CIP-garantie dient tot dekking van de KMO-investeringskredieten die door Belfius Bank aan startende ondernemingen worden toegekend. Deze transactie zou tijdens de eerstvolgende twee jaar een nieuwe kredietportefeuille kunnen genereren van in totaal 450 miljoen EUR. Ahold neemt winkels van C1000 en Jumbo over Ahold heeft overeenstemming bereikt met Jumbo over de overgang van 78 C1000 en 4 Jumbo winkels. Deze winkels zijn voor het merendeel winkels van ondernemers; in vier gevallen betreft het eigen winkels van C1000 en Jumbo. Deze stap past binnen de strategie van Ahold waarmee het duurzame, winstgevende groei wil realiseren. Uitbreiding van de geografische positie door het overnemen van winkels in en rond de bestaande markten is daarbij een belangrijke prioriteit, naast versterking van de klantloyaliteit en verbreding van het aanbod. Van de 82 over te nemen winkels zijn 57 gevestigd in dorpen en steden waar nu nog geen Albert Heijn is. In de overige gemeenten kunnen klanten straks de keuze maken hun dagelijkse boodschappen te doen bij een Albert Heijn dichterbij.