De contracten stegen door tot 498 basispunten, of een stijging met 17 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren donderdag. Het vorige record dateerde van 23 november, toen de credit-default swaps piekten op 493. De kaap van 500 is nu binnen handbereik komen te liggen.

De Spaanse staatsobligaties daalden vandaag opnieuw, waarmee een punt werd gezet achter een zeer zwakke week. De beleggers vrezen dat de aangekondigde besparingsmaatregelen en de door de Europese Centrale Bank genomen maatregelen niet gaan volstaan om de crisis op te lossen.

Spaanse rente in de buurt van het piekniveau

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bedroeg vandaag 5,92%, of 10 basispunten meer dan gisteren. Daarmee is dat rendement op weekbasis met in totaal 13 basispunten toegenomen. Vorige week was er al een stijging met 40 basispunten.

Het crisisgevoel bleef niet beperkt tot Spanje, ook de Italiaanse staatsobligaties daalden in koers. Daarnaast stegen de koersen van de Duitse staatsobligaties opnieuw, wat betekent dat de beleggers eens te meer veiligheid zoeken. Overigens is de inflatie in Duitsland in maart opnieuw afgekoeld, wat de vraag naar bunds nog eens extra stimuleerde.

De contracten stegen door tot 498 basispunten, of een stijging met 17 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren donderdag. Het vorige record dateerde van 23 november, toen de credit-default swaps piekten op 493. De kaap van 500 is nu binnen handbereik komen te liggen. De Spaanse staatsobligaties daalden vandaag opnieuw, waarmee een punt werd gezet achter een zeer zwakke week. De beleggers vrezen dat de aangekondigde besparingsmaatregelen en de door de Europese Centrale Bank genomen maatregelen niet gaan volstaan om de crisis op te lossen.Spaanse rente in de buurt van het piekniveau Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bedroeg vandaag 5,92%, of 10 basispunten meer dan gisteren. Daarmee is dat rendement op weekbasis met in totaal 13 basispunten toegenomen. Vorige week was er al een stijging met 40 basispunten. Het crisisgevoel bleef niet beperkt tot Spanje, ook de Italiaanse staatsobligaties daalden in koers. Daarnaast stegen de koersen van de Duitse staatsobligaties opnieuw, wat betekent dat de beleggers eens te meer veiligheid zoeken. Overigens is de inflatie in Duitsland in maart opnieuw afgekoeld, wat de vraag naar bunds nog eens extra stimuleerde.