Indien de interbancaire rente verder kan afneemt, vormen kredieten dan misschien attractievere beleggingen voor banken? Professor Stefan Duchateau voelt met de ellebogen aan dat deze redenering weinig kans op slagen heeft.

Dat is namelijk het geval wanneer langs de ene kant de ECB massale middelen ter beschikking stelt en aan de andere kant de bancaire toezichthouder de neiging vertoont om het gebruik van financiële hefbomen af te remmen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Indien de interbancaire rente verder kan afneemt, vormen kredieten dan misschien attractievere beleggingen voor banken? Professor Stefan Duchateau voelt met de ellebogen aan dat deze redenering weinig kans op slagen heeft. Dat is namelijk het geval wanneer langs de ene kant de ECB massale middelen ter beschikking stelt en aan de andere kant de bancaire toezichthouder de neiging vertoont om het gebruik van financiële hefbomen af te remmen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.