Volgens de eerste indicaties is de terugbetaling van de 3-jaarsleningen (nog) niet ingevuld met 3-maandsleningen bij de ECB.

Indien de banken minder Spaanse obligaties zullen opkopen, kan dit een negatief effect hebben, ook al omdat de regio's financieringsproblemen houden. Catalonië heeft onlangs extra steun van Eur 9 mrd aangevraagd.

Dat de vraag naar 3-maandsleningen bij de ECB beperkt bleef heeft te maken met de hoge liquiditeit bij de Europese banken maar ook met de matige vooruitzichten voor kredietverlening.

Dat bleek woensdag 30 januari volgens Theodoor Gilissen Bankiers weer uit het laatste ECB-rapport.

Volgens de eerste indicaties is de terugbetaling van de 3-jaarsleningen (nog) niet ingevuld met 3-maandsleningen bij de ECB. Indien de banken minder Spaanse obligaties zullen opkopen, kan dit een negatief effect hebben, ook al omdat de regio's financieringsproblemen houden. Catalonië heeft onlangs extra steun van Eur 9 mrd aangevraagd. Dat de vraag naar 3-maandsleningen bij de ECB beperkt bleef heeft te maken met de hoge liquiditeit bij de Europese banken maar ook met de matige vooruitzichten voor kredietverlening. Dat bleek woensdag 30 januari volgens Theodoor Gilissen Bankiers weer uit het laatste ECB-rapport.