In de maandelijkse persconferentie zei ECB-president Draghi dat er tekenen zijn van stabilisatie in de eurozone. "We hebben jarenlang gepraat over een negatieve besmetting door zwakke eurolanden, momenteel zien we een positieve besmetting".

De terugkeer van het optimisme is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het spiegelbeeld van de stemming op 4 juni jl. toen de Bank voor Internationale betalingen in een kwartaalrapport op het dieptepunt van de aandelenmarkten aangaf dat het optimisme was verdampt.

De contraire belegger is zich bewust van het feit dat de positieve uitspraken juist op een moment komen dat in de Spaanse IBEX-35 index de dalende weerstandlijn sinds de top in 2007 opzoekt.

Vanuit een langetermijnperspectief kan de opleving in het laatste halfjaar slechts als een technisch herstelbeweging worden beschouwd, zolang de index onder de gebroken meerjarige stijgende steunlijn noteert. Wees alert, zo waarschuwt Theodoor Gilissen Bankiers!

In de maandelijkse persconferentie zei ECB-president Draghi dat er tekenen zijn van stabilisatie in de eurozone. "We hebben jarenlang gepraat over een negatieve besmetting door zwakke eurolanden, momenteel zien we een positieve besmetting". De terugkeer van het optimisme is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het spiegelbeeld van de stemming op 4 juni jl. toen de Bank voor Internationale betalingen in een kwartaalrapport op het dieptepunt van de aandelenmarkten aangaf dat het optimisme was verdampt. De contraire belegger is zich bewust van het feit dat de positieve uitspraken juist op een moment komen dat in de Spaanse IBEX-35 index de dalende weerstandlijn sinds de top in 2007 opzoekt.Vanuit een langetermijnperspectief kan de opleving in het laatste halfjaar slechts als een technisch herstelbeweging worden beschouwd, zolang de index onder de gebroken meerjarige stijgende steunlijn noteert. Wees alert, zo waarschuwt Theodoor Gilissen Bankiers!