Zo wil de Spaanse regering voorkomen dat er opnieuw om hulp moet worden gevraagd bij Europa. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligaties is inmiddels tot 7,06% gestegen.

Op de Europese beurzen is het sentiment naar negatief gedraaid, dit met de euromeeting op komst. Het verlies voor de Euro Stoxx 50 loopt op richting een half procent, de BEL 20 moet bijna driekwart procent prijsgeven. Nyrstar, dat met steeds meer problemen te kampen heeft, noteert duidelijk lager.

Eerste bedrijfscijfers over het tweede kwartaal op komst

Deze week komt in de Verenigde Staten de stroom kwartaalcijfers op gang. In Nederland komen de eerste cijfers pas volgende week, in eigen land komt Deceuninck deze week al met omzetcijfers. Traditioneel bijt Alcoa het spits af: het bedrijf komt vanavond met de resultaten.

Het herstel van de aluminiumprijs dat in het eerste kwartaal optrad is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in het tweede kwartaal geheel teniet gedaan.

De aluminiumprijzen liggen nu lager dan begin dit jaar. De taxaties voor de winst per aandeel zijn in de afgelopen weken aanzienlijk teruggebracht tot circa $0,06.

Naast de resultaten zal de markt letten op de vooruitzichten die het bedrijf afgeeft. Bij de eerstekwartaalcijfers meldde Alcoa nog dat de vraag dit jaar met 7% zou groeien. Dat zorgde toen voor optimisme.

Tegen het einde van de week wil Italië obligaties plaatsen. Vorige week liep de rente in Spanje en Italië flink op na het rentebesluit van de ECB.

De Spaanse tienjaarsrente noteert zoals vermeld alweer rond de 7% en de Italiaanse rente rond de 6%. Vanavond komt de Eurogroup bijeen over de invulling van de details van het akkoord van de recente top in Brussel, waarbij ook de gevolgen voor de Ierse banken belangrijk zijn.

Zo wil de Spaanse regering voorkomen dat er opnieuw om hulp moet worden gevraagd bij Europa. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligaties is inmiddels tot 7,06% gestegen. Op de Europese beurzen is het sentiment naar negatief gedraaid, dit met de euromeeting op komst. Het verlies voor de Euro Stoxx 50 loopt op richting een half procent, de BEL 20 moet bijna driekwart procent prijsgeven. Nyrstar, dat met steeds meer problemen te kampen heeft, noteert duidelijk lager. Eerste bedrijfscijfers over het tweede kwartaal op komst Deze week komt in de Verenigde Staten de stroom kwartaalcijfers op gang. In Nederland komen de eerste cijfers pas volgende week, in eigen land komt Deceuninck deze week al met omzetcijfers. Traditioneel bijt Alcoa het spits af: het bedrijf komt vanavond met de resultaten. Het herstel van de aluminiumprijs dat in het eerste kwartaal optrad is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in het tweede kwartaal geheel teniet gedaan. De aluminiumprijzen liggen nu lager dan begin dit jaar. De taxaties voor de winst per aandeel zijn in de afgelopen weken aanzienlijk teruggebracht tot circa $0,06. Naast de resultaten zal de markt letten op de vooruitzichten die het bedrijf afgeeft. Bij de eerstekwartaalcijfers meldde Alcoa nog dat de vraag dit jaar met 7% zou groeien. Dat zorgde toen voor optimisme. Tegen het einde van de week wil Italië obligaties plaatsen. Vorige week liep de rente in Spanje en Italië flink op na het rentebesluit van de ECB. De Spaanse tienjaarsrente noteert zoals vermeld alweer rond de 7% en de Italiaanse rente rond de 6%. Vanavond komt de Eurogroup bijeen over de invulling van de details van het akkoord van de recente top in Brussel, waarbij ook de gevolgen voor de Ierse banken belangrijk zijn.