De Spaanse bedrijven proberen wanhopig betere cijfers voor te leggen, zo blijkt uit het Fraud Survey van Ernst & Young.

Maar liefst 61% van de medewerkers van het accountingkantoor is van mening dat de bedrijven die ze onder hun hoede hebben beter dan verwachte cijfers probeert voor te leggen. Dit fenomeen is crisisgebonden, want in Finland stelt maar 7% van de Ernst & Young frauduleuze handelingen vast.

Overigens betreft het geen geïsoleerd Europees fenomeen, want overal in de wereld is er een trend om de bedrijfsresultaten kunstmatig op te smukken.

Beter ogende cijfers hebben uiteraard tot gevolg dat ook de beurskoers van het bedrijf in kwestie op een onrechtmatige wijze wordt opgewaardeerd.

De Spaanse bedrijven proberen wanhopig betere cijfers voor te leggen, zo blijkt uit het Fraud Survey van Ernst & Young. Maar liefst 61% van de medewerkers van het accountingkantoor is van mening dat de bedrijven die ze onder hun hoede hebben beter dan verwachte cijfers probeert voor te leggen. Dit fenomeen is crisisgebonden, want in Finland stelt maar 7% van de Ernst & Young frauduleuze handelingen vast. Overigens betreft het geen geïsoleerd Europees fenomeen, want overal in de wereld is er een trend om de bedrijfsresultaten kunstmatig op te smukken. Beter ogende cijfers hebben uiteraard tot gevolg dat ook de beurskoers van het bedrijf in kwestie op een onrechtmatige wijze wordt opgewaardeerd.