Het aantal probleemkredieten ligt momenteel 30% boven het niveau dat bij eender welke vorige crisis in Spanje werd bereikt. Geplaagd door een golf van 'bad loans' zijn de banken bovendien allesbehalve bereid om nog nieuwe kredieten toe te staan, met alle gevolgen van dien.

Het aantal openstaande kredieten aan bedrijven is met 12,30% gedaald, iets wat allesbehalve bemoedigend kan worden genoemd. De spreads tussen de Spaanse en de Duitse overheidsobligaties zijn gedaald, maar daarmee is ook alle goed nieuws wel verteld.

Het aantal probleemkredieten ligt momenteel 30% boven het niveau dat bij eender welke vorige crisis in Spanje werd bereikt. Geplaagd door een golf van 'bad loans' zijn de banken bovendien allesbehalve bereid om nog nieuwe kredieten toe te staan, met alle gevolgen van dien. Het aantal openstaande kredieten aan bedrijven is met 12,30% gedaald, iets wat allesbehalve bemoedigend kan worden genoemd. De spreads tussen de Spaanse en de Duitse overheidsobligaties zijn gedaald, maar daarmee is ook alle goed nieuws wel verteld.