De gevolgen laten zich raden: Spaanse bedrijven gaan in recordtempo failliet. In de eerste drie maanden van 2013 legden meer dan 2500 bedrijven de boeken neer, een stijging met 45% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien is de negatieve trend verre van gebroken.

Dat betekent dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden nog verder kan oplopen. Bovendien zijn er steeds minder Spanjaarden die in de huidige omstandigheden een bedrijf willen opstarten. Het kan jaren duren alvorens de Spaanse economie zich kan herpakken.

De gevolgen laten zich raden: Spaanse bedrijven gaan in recordtempo failliet. In de eerste drie maanden van 2013 legden meer dan 2500 bedrijven de boeken neer, een stijging met 45% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien is de negatieve trend verre van gebroken. Dat betekent dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden nog verder kan oplopen. Bovendien zijn er steeds minder Spanjaarden die in de huidige omstandigheden een bedrijf willen opstarten. Het kan jaren duren alvorens de Spaanse economie zich kan herpakken.