Op de eerste plaats is er de blootstelling aan de Portugese banken, terwijl natuurlijk ook het probleem van de niet-gerealiseerde verliezen op vastgoedkredieten de Spaanse banken blijft achtervolgen. Shedlock laat zich niet sussen door het feit dat de Spaanse banken vorig jaar de stress tests succesvol hebben doorstaan.

Bij die stress tests werd echter geen rekening gehouden met buitenlandse overheidsobligaties in de portefeuilles van de Spaanse banken. Als voorbeeld wordt verwezen naar Cyprus, waar de blootstelling aan Griekse staatsschulden de ondergang van de bankensector inluidde.

Op de eerste plaats is er de blootstelling aan de Portugese banken, terwijl natuurlijk ook het probleem van de niet-gerealiseerde verliezen op vastgoedkredieten de Spaanse banken blijft achtervolgen. Shedlock laat zich niet sussen door het feit dat de Spaanse banken vorig jaar de stress tests succesvol hebben doorstaan. Bij die stress tests werd echter geen rekening gehouden met buitenlandse overheidsobligaties in de portefeuilles van de Spaanse banken. Als voorbeeld wordt verwezen naar Cyprus, waar de blootstelling aan Griekse staatsschulden de ondergang van de bankensector inluidde.