De professor aan Oxford University stelde in een vraaggesprek met CNBC de vraag of Spanje zich in de gegeven omstandigheden een reddingsplan voor de banksector kan permitteren.

Het land wordt namelijk geconfronteerd met een gigantisch deficiet op de begroting. De financiële markten vragen zich of of grote het reddingsplan voor de eurozone, waar ook Spanje aan moet deelnemen, groot genoeg zal zijn.

Wanneer dat pakket niet groot genoeg is, kan de Europese economie weer in een recessie wegzinken. Die economische terugval zou gepaard gaan met nieuwe problemen voor de Europese banken.

Yueh is van mening dat we economisch momenteel op een dunne koord dansen, één misstap kan volstaan om een zware val te maken. Maar er zijn nog andere katten te geselen.

Ashraf Laidi, chef strategie bij CMC Markets, is er mee akkoord dat de Spaanse banksector een probleem vormt, maar hij maakt zich veel meer zorgen over de Europese Centrale Bank.

Die injecteert miljarden dollars in de economie via de aankoop van obligaties, waardoor de liquiditeit wordt verhoogd. Ondanks de verzekering van de ECB dat die aankopen 'geneutraliseerd' worden, spreekt Laidi toch van quantitative easing.

Uiteindelijk wordt de euro gestabiliseerd en dat is negatief voor het sentiment op de markten. Laidi verwacht dat de euro op korte termijn gaat dalen tot nog 1,17 dollar voor één euro.

De professor aan Oxford University stelde in een vraaggesprek met CNBC de vraag of Spanje zich in de gegeven omstandigheden een reddingsplan voor de banksector kan permitteren. Het land wordt namelijk geconfronteerd met een gigantisch deficiet op de begroting. De financiële markten vragen zich of of grote het reddingsplan voor de eurozone, waar ook Spanje aan moet deelnemen, groot genoeg zal zijn. Wanneer dat pakket niet groot genoeg is, kan de Europese economie weer in een recessie wegzinken. Die economische terugval zou gepaard gaan met nieuwe problemen voor de Europese banken. Yueh is van mening dat we economisch momenteel op een dunne koord dansen, één misstap kan volstaan om een zware val te maken. Maar er zijn nog andere katten te geselen. Ashraf Laidi, chef strategie bij CMC Markets, is er mee akkoord dat de Spaanse banksector een probleem vormt, maar hij maakt zich veel meer zorgen over de Europese Centrale Bank. Die injecteert miljarden dollars in de economie via de aankoop van obligaties, waardoor de liquiditeit wordt verhoogd. Ondanks de verzekering van de ECB dat die aankopen 'geneutraliseerd' worden, spreekt Laidi toch van quantitative easing. Uiteindelijk wordt de euro gestabiliseerd en dat is negatief voor het sentiment op de markten. Laidi verwacht dat de euro op korte termijn gaat dalen tot nog 1,17 dollar voor één euro.