Bankia, een bank die met overheidsgeld moest overeind worden gehouden, maakte over de eerste zes maanden een nettowinst van 200 miljoen euro bekend, tegenover een verlies van 4,50 miljard euro over dezelfde periode twaalf maanden voordien.

Ook andere banken maakten betere resultaten bekend, met Banco Popular (daling van de nettowinst met 3%) als uitzondering die de regel bevestigt. De Spaanse banken worden echter geconfronteerd met een golf van faillissementen in de bedrijfswereld, wat tot nieuwe afschrijvingen kan leiden.

Bankia, een bank die met overheidsgeld moest overeind worden gehouden, maakte over de eerste zes maanden een nettowinst van 200 miljoen euro bekend, tegenover een verlies van 4,50 miljard euro over dezelfde periode twaalf maanden voordien. Ook andere banken maakten betere resultaten bekend, met Banco Popular (daling van de nettowinst met 3%) als uitzondering die de regel bevestigt. De Spaanse banken worden echter geconfronteerd met een golf van faillissementen in de bedrijfswereld, wat tot nieuwe afschrijvingen kan leiden.