De Europese beurzen houden voorlopig redelijk goed stand, maar op Wall Street zet de correctie zich verder door. De Amerikaanse beurzen beleefden de zwakste week van dit jaar, waarbij vooral de donderdagsessie een slappe dag was. Vrijdag kon het verloren terrein niet worden opgehaald.

Maar verontrustend is de koersdaling voorlopig niet echt, de meeste analisten waren het over eens dat Wall Street rijp was voor een correctie. Die mag zelfs nog wat verder reiken, eventueel mogen de indices zo'n 6 tot 10% prijsgeven. Daarna kan de hausse-rit verder gezet worden.

De Europese beurzen houden voorlopig redelijk goed stand, maar op Wall Street zet de correctie zich verder door. De Amerikaanse beurzen beleefden de zwakste week van dit jaar, waarbij vooral de donderdagsessie een slappe dag was. Vrijdag kon het verloren terrein niet worden opgehaald. Maar verontrustend is de koersdaling voorlopig niet echt, de meeste analisten waren het over eens dat Wall Street rijp was voor een correctie. Die mag zelfs nog wat verder reiken, eventueel mogen de indices zo'n 6 tot 10% prijsgeven. Daarna kan de hausse-rit verder gezet worden.