De beleggers staan huiverachtig om Spaanse staatsobligaties op te nemen. Die hebben dit jaar nog maar een rendement van 1,50% opgeleverd, tegenover 8% voor Duitse.

Ierse staatsobligaties gaven volgens de indices opgesteld door de European Federation of Financial Analysts Societies maar een rendement van een half procent. Vorige week zijn de koersen van de Spaanse staatsobligaties voor het eerst in vijf weken opnieuw gedaald.

De Spaanse banken namen een totaal bedrag van 130,20 miljard euro op bij de ECB, of een stijging met 3,10% tegenover de 126,30 miljard euro die in juni werd opgenomen. Deze week wordt uitgekeken naar de veiling van Spaanse staatsobligaties met looptijden van vier en tien jaar.

De beleggers staan huiverachtig om Spaanse staatsobligaties op te nemen. Die hebben dit jaar nog maar een rendement van 1,50% opgeleverd, tegenover 8% voor Duitse. Ierse staatsobligaties gaven volgens de indices opgesteld door de European Federation of Financial Analysts Societies maar een rendement van een half procent. Vorige week zijn de koersen van de Spaanse staatsobligaties voor het eerst in vijf weken opnieuw gedaald. De Spaanse banken namen een totaal bedrag van 130,20 miljard euro op bij de ECB, of een stijging met 3,10% tegenover de 126,30 miljard euro die in juni werd opgenomen. Deze week wordt uitgekeken naar de veiling van Spaanse staatsobligaties met looptijden van vier en tien jaar.