De Spaanse banken moeten dringend geherkapitaliseerd worden, aldus Moscovici. Er valt geen tijd te verliezen, want elke dag die verloren gaat is er één te veel. Bovendien is het ook zaak dat er tijdig werk wordt gemaakt van een deskundig toezicht op de banken.

Spanje moet bad bank oprichten

Vanmorgen stond in de krant El Pais te lezen dat de landen van de eurozone willen dat Spanje zo snel mogelijk een bad bank opricht waar alle probleemkredieten in worden ondergebracht. De activa van die bank zouden aan hun actuele waarde worden geboekt en niet aan hun boekwaarde.

Bovendien is het zaak dat de balans van de Spaanse banken zo snel mogelijk wordt hersteld. Vandaag wordt er in Brussel opnieuw een spoedmeeting georganiseerd. Moscovici zei te verwachten dat er op 20 juli een nieuwe meeting zal worden georganiseerd om de situatie nogmaals te analyseren.

De Spaanse banken moeten dringend geherkapitaliseerd worden, aldus Moscovici. Er valt geen tijd te verliezen, want elke dag die verloren gaat is er één te veel. Bovendien is het ook zaak dat er tijdig werk wordt gemaakt van een deskundig toezicht op de banken. Spanje moet bad bank oprichten Vanmorgen stond in de krant El Pais te lezen dat de landen van de eurozone willen dat Spanje zo snel mogelijk een bad bank opricht waar alle probleemkredieten in worden ondergebracht. De activa van die bank zouden aan hun actuele waarde worden geboekt en niet aan hun boekwaarde. Bovendien is het zaak dat de balans van de Spaanse banken zo snel mogelijk wordt hersteld. Vandaag wordt er in Brussel opnieuw een spoedmeeting georganiseerd. Moscovici zei te verwachten dat er op 20 juli een nieuwe meeting zal worden georganiseerd om de situatie nogmaals te analyseren.