De Spaanse IBEX 35 verliest bijna 2% en ook de Italiaanse FTSE MIB geeft meer dan 1% prijs. De Spaanse banken moeten tot bijna 5% prijsgeven, de rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie stijgt tot bijna 6%. Buiten Spanje was er ook slecht nieuws van Total, dat waarschuwde voor een lagere output.

Mobistar blijft op zoek naar bodem op Brusselse beurs

De Brusselse beurs is op haar beurt lager geopend, waarbij uiteraard KBC weer eens klappen kreeg. Anderzijds valt op dat Mobistar nog altijd geen vaste voet onder de grond heeft gekregen, de koers van de mobiele operator blijft onder druk staan.

Tussentijds bericht Sipef

Gisteren kwam ook Sipef met een tussentijds bericht. Het eerste trimester werd bij Sipef gekenmerkt door gunstige weersomstandigheden in Indonesië, waardoor de palmolieproducties van de gevestigde plantages in de provincie Noord-Sumatra licht beter zijn dan vorig jaar en ook in de provincie Bengkulu blijft Agro Muko de verwachtingen overtreffen. De nieuwe aanplanten in het UMW/TUM project bereiken geleidelijk hun maturiteit.

De Spaanse IBEX 35 verliest bijna 2% en ook de Italiaanse FTSE MIB geeft meer dan 1% prijs. De Spaanse banken moeten tot bijna 5% prijsgeven, de rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie stijgt tot bijna 6%. Buiten Spanje was er ook slecht nieuws van Total, dat waarschuwde voor een lagere output.Mobistar blijft op zoek naar bodem op Brusselse beurs De Brusselse beurs is op haar beurt lager geopend, waarbij uiteraard KBC weer eens klappen kreeg. Anderzijds valt op dat Mobistar nog altijd geen vaste voet onder de grond heeft gekregen, de koers van de mobiele operator blijft onder druk staan.Tussentijds bericht Sipef Gisteren kwam ook Sipef met een tussentijds bericht. Het eerste trimester werd bij Sipef gekenmerkt door gunstige weersomstandigheden in Indonesië, waardoor de palmolieproducties van de gevestigde plantages in de provincie Noord-Sumatra licht beter zijn dan vorig jaar en ook in de provincie Bengkulu blijft Agro Muko de verwachtingen overtreffen. De nieuwe aanplanten in het UMW/TUM project bereiken geleidelijk hun maturiteit.