Die Spaanse banken hebben volgens het ratinghuis nog eens 90 miljard euro nodig wanneer ze een Tier 1 capital ratio van 12% willen bereiken. Die Tier 1 capital ratio zou nodig zijn om terug beroep te kunnen doen op de kapitaalmarkten.

Kathrin Muehlbronner, analist bij Moody's, spiegelt de Spaanse banken aan de Ierse branchegenoten, die eveneens een extra kapitaalinjectie nodig hebben. Niet iedereen is het echter eens over de kapitaalbehoefte van de Spaanse banken.

Gouverneur Miguel Angel Fernandez Ordonez van de Spaanse centrale bank is van mening dat er geen enkele behoefte is om de Spaanse banken te herfinancieren. Volgens de gouverneur is het beeld dat leeft over de banksector in zijn land veel te pessimistisch.

Die Spaanse banken hebben volgens het ratinghuis nog eens 90 miljard euro nodig wanneer ze een Tier 1 capital ratio van 12% willen bereiken. Die Tier 1 capital ratio zou nodig zijn om terug beroep te kunnen doen op de kapitaalmarkten. Kathrin Muehlbronner, analist bij Moody's, spiegelt de Spaanse banken aan de Ierse branchegenoten, die eveneens een extra kapitaalinjectie nodig hebben. Niet iedereen is het echter eens over de kapitaalbehoefte van de Spaanse banken. Gouverneur Miguel Angel Fernandez Ordonez van de Spaanse centrale bank is van mening dat er geen enkele behoefte is om de Spaanse banken te herfinancieren. Volgens de gouverneur is het beeld dat leeft over de banksector in zijn land veel te pessimistisch.