In de komende weken is minstens 40 miljard euro nodig om te beletten dat Bankia, CatalunyaCaixa, NovaGalicia en Banco de Valencia in de problemen raken.

Mogelijk gebeurt de afhandeling van het reddingsplan niet snel genoeg om de banken tijdig te redden, zodat een versnelling van het afhandelingstempo van de procedure geboden is.

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van een krachtige opwaartse beweging is zeker geen sprake. De ondertoon is nog altijd afwachtend, wat zich vertaalt in een winst van nog ongeveer een half procent voor de BEL 20. Slecht nieuws uit de sector duwt de koers van Nyrstar onderuit.

Verzekeraars: aangepaste rentetermijncurve

De door de Nederlandse Bank gisteravond aangekondigde aanpassing van de rentetermijn curve in verband met Solvency II leidt volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot stijgingen van de groepssolvabiliteit voor de Nederlands levensverzekeraars.

De wijziging betreft het rentetarief van 4,2% over 40 jaar in plaats van 20 jaar mede gezien de exceptionele omstandigheden. De verzekeraars zullen deze wijziging toepassen eind 2e kwartaal. Voor pensioenfondsen blijft de situatie (voorlopig) ongewijzigd. De desbetreffende verzekeraars zijn Aegon, DeltaLloyd, ING en SNS.

In de komende weken is minstens 40 miljard euro nodig om te beletten dat Bankia, CatalunyaCaixa, NovaGalicia en Banco de Valencia in de problemen raken. Mogelijk gebeurt de afhandeling van het reddingsplan niet snel genoeg om de banken tijdig te redden, zodat een versnelling van het afhandelingstempo van de procedure geboden is. De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar van een krachtige opwaartse beweging is zeker geen sprake. De ondertoon is nog altijd afwachtend, wat zich vertaalt in een winst van nog ongeveer een half procent voor de BEL 20. Slecht nieuws uit de sector duwt de koers van Nyrstar onderuit. Verzekeraars: aangepaste rentetermijncurve De door de Nederlandse Bank gisteravond aangekondigde aanpassing van de rentetermijn curve in verband met Solvency II leidt volgens Theodoor Gilissen Bankiers tot stijgingen van de groepssolvabiliteit voor de Nederlands levensverzekeraars. De wijziging betreft het rentetarief van 4,2% over 40 jaar in plaats van 20 jaar mede gezien de exceptionele omstandigheden. De verzekeraars zullen deze wijziging toepassen eind 2e kwartaal. Voor pensioenfondsen blijft de situatie (voorlopig) ongewijzigd. De desbetreffende verzekeraars zijn Aegon, DeltaLloyd, ING en SNS.