Moody's Investors Service is van mening dat de Spaanse banken geen 59,70 miljard euro nodig hebben, maar wel bijna het dubbele. De economen van het ratinghuis gaan namelijk uit van een tekort aan kapitaal dat kan oplopen tot een bedrag van 105 miljard euro.

Vertrouwen zal moeizaam terugkeren

Analisten Maria Jose Mori en Alberto Postigo zien een bedrag van 70 tot 105 miljard euro noodzakelijk om het vertrouwen in de Spaanse banksector te herstellen.

Dat geld is niet alleen nodig om de verliezen op te vangen, maar ook om de credit ratio's boven de gewenste niveaus vast te pinnen.
Volgens de door Oliver Wyman afgenomen stress tests voldeden 7 van de 14 onderzochte banken aan de criteria, onder andere Banco Santander SA, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA en Banco Sabadell SA zouden geen vers geld nodig hebben. Onder strengere tests zouden echter maar 4 van de 14 onderzochte banken geen gaten in de balans vertonen.

Moody's Investors Service is van mening dat de Spaanse banken geen 59,70 miljard euro nodig hebben, maar wel bijna het dubbele. De economen van het ratinghuis gaan namelijk uit van een tekort aan kapitaal dat kan oplopen tot een bedrag van 105 miljard euro. Vertrouwen zal moeizaam terugkerenAnalisten Maria Jose Mori en Alberto Postigo zien een bedrag van 70 tot 105 miljard euro noodzakelijk om het vertrouwen in de Spaanse banksector te herstellen. Dat geld is niet alleen nodig om de verliezen op te vangen, maar ook om de credit ratio's boven de gewenste niveaus vast te pinnen. Volgens de door Oliver Wyman afgenomen stress tests voldeden 7 van de 14 onderzochte banken aan de criteria, onder andere Banco Santander SA, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA en Banco Sabadell SA zouden geen vers geld nodig hebben. Onder strengere tests zouden echter maar 4 van de 14 onderzochte banken geen gaten in de balans vertonen.