De situatie in de banksector vertelt echter een heel ander verhaal. De Spaanse banken dreigen te verzuipen onder het gewicht van de probleemkredieten. Terwijl de rente op Spaanse staatsobligaties een absoluut dieptepunt hebben bereikt, hebben de probleemkredieten een absoluut hoogtepunt laten optekenen.

De goed-nieuws-show van de Spaanse regering wordt door de Spanjaarden dan ook op hoongelach onthaald. Zowel de werkloosheid als het aantal zelfmoorden bevinden zich (nogmaals) op recordniveaus, terwijl Madrid er maar op blijft hameren dat er niets aan de hand is. De vraag is nu hoelang het zal duren alvorens er opnieuw een bank in moeilijkheden komt.

De situatie in de banksector vertelt echter een heel ander verhaal. De Spaanse banken dreigen te verzuipen onder het gewicht van de probleemkredieten. Terwijl de rente op Spaanse staatsobligaties een absoluut dieptepunt hebben bereikt, hebben de probleemkredieten een absoluut hoogtepunt laten optekenen. De goed-nieuws-show van de Spaanse regering wordt door de Spanjaarden dan ook op hoongelach onthaald. Zowel de werkloosheid als het aantal zelfmoorden bevinden zich (nogmaals) op recordniveaus, terwijl Madrid er maar op blijft hameren dat er niets aan de hand is. De vraag is nu hoelang het zal duren alvorens er opnieuw een bank in moeilijkheden komt.