Sindsdien hebben echter eerst Italië en vervolgens Cyprus de aandacht van de financiële markten getrokken, waardoor Spanje op de achtergrond is verzeild geraakt.

De Spaanse banken dreigen echter opnieuw in de problemen te raken, het land wordt met de mogelijkheid van een nieuwe credit crunch geconfronteerd.

Stephane Deo, global head of asset allocation bij UBS, is van mening dat de Spaanse banken moeilijk geherfinancierd zullen raken.

De beleggers houden namelijk rekening met de risico's die de sector loopt, onder andere vanwege de alsmaar voortdurende crisis in de vastgoedsector.

De bereidheid van de banken om kredieten toe te staan kan slinken, met kredietschaarste in de bedrijfswereld tot gevolg.

Sindsdien hebben echter eerst Italië en vervolgens Cyprus de aandacht van de financiële markten getrokken, waardoor Spanje op de achtergrond is verzeild geraakt. De Spaanse banken dreigen echter opnieuw in de problemen te raken, het land wordt met de mogelijkheid van een nieuwe credit crunch geconfronteerd. Stephane Deo, global head of asset allocation bij UBS, is van mening dat de Spaanse banken moeilijk geherfinancierd zullen raken. De beleggers houden namelijk rekening met de risico's die de sector loopt, onder andere vanwege de alsmaar voortdurende crisis in de vastgoedsector. De bereidheid van de banken om kredieten toe te staan kan slinken, met kredietschaarste in de bedrijfswereld tot gevolg.