Spaanse 10-jarige rente stijgt tot 7,08%, beurzen weer in het rood

De euforie op de Europese beurzen is van korte duur gebleken, de belangrijkste indices zijn van de plus opnieuw in het rood gedoken. De aandacht heeft zich pijlsnel verplaatst van Griekenland naar Spanje, waar de rente op de 10-jarige staatsobligaties is doorgestegen tot 7,08%.

De drempel van 7% wordt over het algemeen als kritisch ervaren kwestie van het feit of een land zichzelf nog langer kan blijven financieren.

De spread met Duitse staatsobligaties is inmiddels opgelopen tot 562 basispunten. Daarmee bereikt de onrust in de eurozone een nieuwe fase.

Ook de euro heeft de openingswinsten van vanmorgen niet kunnen vasthouden. De Euro Stoxx 50 verliest momenteel ongeveer een kwart procent, de BEL 20 kan het verlies beperken tot fracties van een procent. KBC is van de plus in de min gedoken.

Maatschappelijk kapitaal Immobel licht hoger

Ingevolge de fusie door overname van de vennootschap Immobiliën Vennootschap van Vlaanderen, afgekort “INVESTIMMO”, door IMMOBEL, bedraagt het maatschappelijk kapitaal van IMMOBEL op heden EUR 60.302.318,47 tegenover EUR 60.302.107,83 voorheen.

Op 23 mei jl. werden er 53 nieuwe aandelen uitgegeven in het kader van het toegestaan kapitaal. Deze 53 nieuwe aandelen zullen worden toegekend aan de eigenaars van INVESTIMMO-aandelen (voorheen Cobran nv), ten belope van één IMMOBEL-aandeel tegen afgifte van 1,35 INVESTIMMO-aandelen.

Het maatschappelijk kapitaal is vertegenwoordigd door 4.121.987 aandelen welke allen stemrecht geven. De 53 nieuwe aandelen zullen worden genoteerd op Euronext Brussels vanaf morgen (met ISIN-code BE 000 35 99 108).

Dit aantal aandelen (4.121.987) vertegenwoordigt de nieuwe noemer met het oog op de kennisgevingen in het kader van de transparantiewetgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content