De daling in de Europese landen was vooral het gevolg van de afgenomen inflatie en ook van de verbeterde vooruitzichten voor de Europese economieën.

Dat laatste geldt zeker ook voor de Zuid-Europese landen, die zonder uitzondering hun concurrentiepositie hebben weten te verbeteren, gezien het weggewerkte tekort op de betalingsbalans.

Vermoedelijk kunnen de renteverschillen van deze landen met Duitsland de komende tijd dan ook nog verder verminderen. Dat laatste verwacht ABN Amro ook voor bedrijfsobligaties als uitvloeisel van de verbeterde winst-, solvabiliteits- en kaspositie van veel bedrijven.

De daling in de Europese landen was vooral het gevolg van de afgenomen inflatie en ook van de verbeterde vooruitzichten voor de Europese economieën. Dat laatste geldt zeker ook voor de Zuid-Europese landen, die zonder uitzondering hun concurrentiepositie hebben weten te verbeteren, gezien het weggewerkte tekort op de betalingsbalans. Vermoedelijk kunnen de renteverschillen van deze landen met Duitsland de komende tijd dan ook nog verder verminderen. Dat laatste verwacht ABN Amro ook voor bedrijfsobligaties als uitvloeisel van de verbeterde winst-, solvabiliteits- en kaspositie van veel bedrijven.