Meer details over het plan zouden op een latere datum worden bekendgemaakt, meer weten we daar niet over.

Volgens het IMF hadden de Spaanse banken maar 40 miljard euro nodig. Door 100 miljard euro beschikbaar te stellen, wordt de indruk gewekt dat het probleem grootschalig wordt aangepakt.

Eindelijk zou er dus een 'big bazooka' worden gebruikt. Dat is

echter pure onzin.

Elk reddingsplan is een goed reddingsplan

Europa heeft waarschijnlijk gehoopt dat de financiële markten elk reddingsplan als een goed reddingsplan zouden onthalen. De situatie van de Spaanse banken is echter zo slecht dat het eigenlijk niet meer uitmaakt in welke vorm het noodplan toegediend wordt. Het komt namelijk toch veel te laat.

Bezitters van Spaanse bankenobligaties die in het verleden werden uitgegeven, hebben maar drie opties: a)verkopen, b)zich indekken via cds' of c)de aandelen van Spaanse banken shorten. In alle drie de gevallen zal het resultaat desastreus zijn en uiteindelijk leiden tot de ondergang van de Europese bankwereld.

Meer details over het plan zouden op een latere datum worden bekendgemaakt, meer weten we daar niet over. Volgens het IMF hadden de Spaanse banken maar 40 miljard euro nodig. Door 100 miljard euro beschikbaar te stellen, wordt de indruk gewekt dat het probleem grootschalig wordt aangepakt. Eindelijk zou er dus een 'big bazooka' worden gebruikt. Dat is echter pure onzin.Elk reddingsplan is een goed reddingsplan Europa heeft waarschijnlijk gehoopt dat de financiële markten elk reddingsplan als een goed reddingsplan zouden onthalen. De situatie van de Spaanse banken is echter zo slecht dat het eigenlijk niet meer uitmaakt in welke vorm het noodplan toegediend wordt. Het komt namelijk toch veel te laat. Bezitters van Spaanse bankenobligaties die in het verleden werden uitgegeven, hebben maar drie opties: a)verkopen, b)zich indekken via cds' of c)de aandelen van Spaanse banken shorten. In alle drie de gevallen zal het resultaat desastreus zijn en uiteindelijk leiden tot de ondergang van de Europese bankwereld.