De werkloosheidsgraad in het land swingt de pan uit en de belastinginginkomsten vallen telkens opnieuw tegen. Bovendien lijkt ook het percentage aan probleemkredieten bij de banken veel groter te zijn dan meestal wordt aangenomen. Volgens sommige bronnen zou maar liefst 14% van de uitstaande leningen bij de banken 'problematisch' zijn.

Volgens El Confidencial zouden er grote verschillen zijn tussen de officiële cijfers die de Spaanse overheid publiceert en de realiteit. Het Spaans BBP kan veel lager zijn dan de officiële cijfers laten uitschijnen, waaruit mag worden geconcludeerd dat de situatie ernstiger is dan men ons wil doen geloven.

De werkloosheidsgraad in het land swingt de pan uit en de belastinginginkomsten vallen telkens opnieuw tegen. Bovendien lijkt ook het percentage aan probleemkredieten bij de banken veel groter te zijn dan meestal wordt aangenomen. Volgens sommige bronnen zou maar liefst 14% van de uitstaande leningen bij de banken 'problematisch' zijn. Volgens El Confidencial zouden er grote verschillen zijn tussen de officiële cijfers die de Spaanse overheid publiceert en de realiteit. Het Spaans BBP kan veel lager zijn dan de officiële cijfers laten uitschijnen, waaruit mag worden geconcludeerd dat de situatie ernstiger is dan men ons wil doen geloven.