Algemeen wordt gevreesd dat wanneer Portugal om hulp moet komen vragen, Spanje het volgende land gaat zijn dat bij Europa en het IMF om hulp moet gaan komen aankloppen.

Het Spaans bankroet kan einde van de euro betekenen, zo verklaarde vanmorgen Nobelprijswinnaar Christopher Pissarides, professor economie aan de London School of Economics.

De Europese Unie beschikt volgens Pissarides, die vorig jaar de Nobelprijs won samen met Dale Mortensen en Peter Diamond, over onvoldoende financiële middelen om Spanje een helpende hand te reiken.

Algemeen wordt gevreesd dat wanneer Portugal om hulp moet komen vragen, Spanje het volgende land gaat zijn dat bij Europa en het IMF om hulp moet gaan komen aankloppen. Het Spaans bankroet kan einde van de euro betekenen, zo verklaarde vanmorgen Nobelprijswinnaar Christopher Pissarides, professor economie aan de London School of Economics. De Europese Unie beschikt volgens Pissarides, die vorig jaar de Nobelprijs won samen met Dale Mortensen en Peter Diamond, over onvoldoende financiële middelen om Spanje een helpende hand te reiken.