Aanleiding van de stijging is de vrees dat de Spaanse bankensector nog zieker is dan eerst wasge dacht. Volgens Banco Bilbao Vizcaya Argentaria hebben de Spaanse spaarbanken tot 50 miljard euro nodig.

De caja's hebben grote verliezen geleden op de leningen die aan projectontwikkelaars werden toegestaan. De Spaanse vastgoedsector is als een pudding in elkaar gezakt.

De afschrijvingen op die leningen zullen in de komende kwartalen geboekt moeten worden. Jeroen van den Broek, hoofd kredietsstrategie ING Groep, verwijst de problemen in de Spaanse bankwereld naar de situatie in 2008.

De Spaanse banken zouden tot 5% van het BBP of 1000 miljard euro nodig hebben tot en met 2013. De cijfers zijn afkomstig van BBVA en overtreffen die van Standard & Poor's.

Aanleiding van de stijging is de vrees dat de Spaanse bankensector nog zieker is dan eerst wasge dacht. Volgens Banco Bilbao Vizcaya Argentaria hebben de Spaanse spaarbanken tot 50 miljard euro nodig. De caja's hebben grote verliezen geleden op de leningen die aan projectontwikkelaars werden toegestaan. De Spaanse vastgoedsector is als een pudding in elkaar gezakt. De afschrijvingen op die leningen zullen in de komende kwartalen geboekt moeten worden. Jeroen van den Broek, hoofd kredietsstrategie ING Groep, verwijst de problemen in de Spaanse bankwereld naar de situatie in 2008. De Spaanse banken zouden tot 5% van het BBP of 1000 miljard euro nodig hebben tot en met 2013. De cijfers zijn afkomstig van BBVA en overtreffen die van Standard & Poor's.