Die uitspraken komen enigszins vreemd over, want eerder had Soros verklaard dat de ergste problemen binnen de eurozone achter de rug waren.

Inmiddels heeft hij echter zijn blootstelling aan de eurozone drastisch gereduceerd, bijna alle euro-gerelativeerde activa zijn uit zijn portefeuille gewipt.

Soros vreest dat er een imminent gevaar bestaat dat de oplossing voor het financieel probleem in de eurozone een serieus politiek probleem in het leven roept.

De landen uit het zuiden worden door de golf van besparingen in een diepe depressie geduwd die onvermijdelijk tot rebellie moet leiden. Uiteindelijk kan de euro de Europese Unie vernietigen, terwijl iedereen het omgekeerde verwachtte.

Die uitspraken komen enigszins vreemd over, want eerder had Soros verklaard dat de ergste problemen binnen de eurozone achter de rug waren. Inmiddels heeft hij echter zijn blootstelling aan de eurozone drastisch gereduceerd, bijna alle euro-gerelativeerde activa zijn uit zijn portefeuille gewipt. Soros vreest dat er een imminent gevaar bestaat dat de oplossing voor het financieel probleem in de eurozone een serieus politiek probleem in het leven roept. De landen uit het zuiden worden door de golf van besparingen in een diepe depressie geduwd die onvermijdelijk tot rebellie moet leiden. Uiteindelijk kan de euro de Europese Unie vernietigen, terwijl iedereen het omgekeerde verwachtte.