Tot voor de downgrading van de Griekse staatsschulden door Moody's leek het sentiment op de financiële markten aan de beterhand, maar volgens Soros is dat niet meer dan schone schijn.

Soros wantrouwt in de huidige omstandigheden elke vorm van rally, aangezien er veel meer is waar we ons zorgen over moeten maken dan algemeen wordt aangenomen.

De tweede fase van de crisis speelt uiteraard rond de begrotingsdeficieten in een aantal landen. De financiële markten verliezen in snel tempo hun vertrouwen in overheidsobligaties en dat belooft volgens Soros niet veel goeds.

In een speech in Wenen verklaarde Soros gisteren dat de euro en Griekenland momenteel centraal staan, maar dat de crisis veel dieper gaat.

De huidige situatie lijkt namelijk sterk op die van de jaren 30. Als gevolg van de besparingsmaatregelen die de financiële markten een aantal landen opleggen, gaan we in een double-dip recessie belanden.

Ook pundits als John Tamny van RealClearMarkets.com en Charles Ortel van Newport Value Partners zien gelijkenissen tussen de huidige crisis en de jaren 30.

Tot voor de downgrading van de Griekse staatsschulden door Moody's leek het sentiment op de financiële markten aan de beterhand, maar volgens Soros is dat niet meer dan schone schijn. Soros wantrouwt in de huidige omstandigheden elke vorm van rally, aangezien er veel meer is waar we ons zorgen over moeten maken dan algemeen wordt aangenomen. De tweede fase van de crisis speelt uiteraard rond de begrotingsdeficieten in een aantal landen. De financiële markten verliezen in snel tempo hun vertrouwen in overheidsobligaties en dat belooft volgens Soros niet veel goeds. In een speech in Wenen verklaarde Soros gisteren dat de euro en Griekenland momenteel centraal staan, maar dat de crisis veel dieper gaat. De huidige situatie lijkt namelijk sterk op die van de jaren 30. Als gevolg van de besparingsmaatregelen die de financiële markten een aantal landen opleggen, gaan we in een double-dip recessie belanden. Ook pundits als John Tamny van RealClearMarkets.com en Charles Ortel van Newport Value Partners zien gelijkenissen tussen de huidige crisis en de jaren 30.