In een interview vanmorgen in Jakarta verklaarde Soros te verwachten dat Griekenland zijn kredietrating voldoende hoog kan behouden opdat de staatsobligaties van het land door de Europese Centrale Bank nog steeds als onderpand aanvaard zouden worden.

Griekenland maakt zich vandaag op voor een golf van stakingen en betogingen als protest tegen de strenge besparingsmaatregelen die het land zal moeten doorvoeren.

Daarnaast vergadert de Europese Unie morgen over de problemen waar Griekenland mee wordt geconfronteerd. Algemeen wordt aangenomen dat er aan een oplossing wordt gewerkt, waarbij Griekenland externe financiële hulp in één of andere vorm zou ontvangen.

Soros hoopt alleen dat de oplossing die zal worden afgesproken Griekenland niet te veel gaat kosten. Het is van het grootste belang dat het land binnen de eurozone blijft.

Ratingbureau Fitch waarschuwde eerder al dat wanneer Griekenland de eurozone zou moeten verlaten er een nieuwe bankencrisis zou kunnen komen. Zo'n crisis zal ten allen prijzen vermeden moeten worden.

In een interview vanmorgen in Jakarta verklaarde Soros te verwachten dat Griekenland zijn kredietrating voldoende hoog kan behouden opdat de staatsobligaties van het land door de Europese Centrale Bank nog steeds als onderpand aanvaard zouden worden. Griekenland maakt zich vandaag op voor een golf van stakingen en betogingen als protest tegen de strenge besparingsmaatregelen die het land zal moeten doorvoeren. Daarnaast vergadert de Europese Unie morgen over de problemen waar Griekenland mee wordt geconfronteerd. Algemeen wordt aangenomen dat er aan een oplossing wordt gewerkt, waarbij Griekenland externe financiële hulp in één of andere vorm zou ontvangen. Soros hoopt alleen dat de oplossing die zal worden afgesproken Griekenland niet te veel gaat kosten. Het is van het grootste belang dat het land binnen de eurozone blijft. Ratingbureau Fitch waarschuwde eerder al dat wanneer Griekenland de eurozone zou moeten verlaten er een nieuwe bankencrisis zou kunnen komen. Zo'n crisis zal ten allen prijzen vermeden moeten worden.