George Soros beschouwt anderzijds de Chinese beurs als oververhit en is van mening dat de overheid moet ingrijpen om een verdere overhitting te voorkomen. Gebeurt dit niet, dan is een shock-effect mogelijk.

In een interview met Bloomberg Television verklaarde Soros nog te willen zien of China er inderdaad in zal slagen om de beurskoersen te laten afkoelen.

De Shanghai Composite Index, die vorig jaar met 80% is gestegen, is dit jaar gaan corrigeren als de overheid maatregelen heeft genomen om de kredietgroei af te remmen.

Beijing wil zo voorkomen dat er zeepbellen worden geblazen. Daarnaast is het ook belangrijk om de snelst groeiende economie in de wereld in een trager tempo te laten groeien.

Volgens Soros is er momenteel geen alternatief voor de dollar. Het Verenigd Koninkrijk is er nog erger aan toe en de eurozone worstelt met zijn problemen. Het pond en de euro komen als alternatief dus niet in aanmerking. Wel is volgens Soros de yuan ondergewaardeerd.

George Soros beschouwt anderzijds de Chinese beurs als oververhit en is van mening dat de overheid moet ingrijpen om een verdere overhitting te voorkomen. Gebeurt dit niet, dan is een shock-effect mogelijk. In een interview met Bloomberg Television verklaarde Soros nog te willen zien of China er inderdaad in zal slagen om de beurskoersen te laten afkoelen. De Shanghai Composite Index, die vorig jaar met 80% is gestegen, is dit jaar gaan corrigeren als de overheid maatregelen heeft genomen om de kredietgroei af te remmen. Beijing wil zo voorkomen dat er zeepbellen worden geblazen. Daarnaast is het ook belangrijk om de snelst groeiende economie in de wereld in een trager tempo te laten groeien. Volgens Soros is er momenteel geen alternatief voor de dollar. Het Verenigd Koninkrijk is er nog erger aan toe en de eurozone worstelt met zijn problemen. Het pond en de euro komen als alternatief dus niet in aanmerking. Wel is volgens Soros de yuan ondergewaardeerd.