Nouriel Roubini, chairman en medestichter van think tank Roubini Global Economics LLC, is van mening dat nu hetzelfde kan gebeuren wanneer de economie niet snel aantrekt. Het uitblijven van een voldoende economisch herstel kan de populistische partijen nieuwe brandstof geven.

Die zijn in verschillende landen opgericht en dreigen steeds dichter bij de macht te komen. Ze kunnen Europa uiteenscheuren in plaats van te verenigen. Het Verenigd Koninkrijk zou de eurozone kunnen verlaten, landen als Spanje, het Verenigd Koninkrijk en zelfs België zouden uit elkaar kunnen spatten.

Nouriel Roubini, chairman en medestichter van think tank Roubini Global Economics LLC, is van mening dat nu hetzelfde kan gebeuren wanneer de economie niet snel aantrekt. Het uitblijven van een voldoende economisch herstel kan de populistische partijen nieuwe brandstof geven. Die zijn in verschillende landen opgericht en dreigen steeds dichter bij de macht te komen. Ze kunnen Europa uiteenscheuren in plaats van te verenigen. Het Verenigd Koninkrijk zou de eurozone kunnen verlaten, landen als Spanje, het Verenigd Koninkrijk en zelfs België zouden uit elkaar kunnen spatten.