Hij verwacht dat de groei in China veel trager zal zijn dan iedereen verwacht, terwijl die groei nog steeds aan het afremmen is.

Een harde landing, waarin de groei volledig stokt, behoort volgens Faber zeker tot de mogelijkheden. China is in veel te sterke mate afhankelijk van de kapitaalinvesteringen, die erg volatiel zijn.

Bovendien is er daarbij sprake van een sterk multiplier effect. Vooral de grondstoffensector zal de klappen moeten opvanger wanneer de Chinese economie gaat vertragen.

Met name ijzererts, koper en nikkel zouden wel eens fors goedkoper kunnen worden.

Hij verwacht dat de groei in China veel trager zal zijn dan iedereen verwacht, terwijl die groei nog steeds aan het afremmen is. Een harde landing, waarin de groei volledig stokt, behoort volgens Faber zeker tot de mogelijkheden. China is in veel te sterke mate afhankelijk van de kapitaalinvesteringen, die erg volatiel zijn. Bovendien is er daarbij sprake van een sterk multiplier effect. Vooral de grondstoffensector zal de klappen moeten opvanger wanneer de Chinese economie gaat vertragen. Met name ijzererts, koper en nikkel zouden wel eens fors goedkoper kunnen worden.