Francis Schutte van Goldonomic spreekt in dat verband van Glaubensunwilligkeit. In de jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog weigerden miljoenen joden te geloven dat hun leven gevaar liep onder het Nazibewind, ze hebben dat ongeloof met de dood moeten bekopen.

Volgens Schutte is elk land in de wereld, van België over Italië tot en met de Verenigde Staten momenteel bankroet, alleen weigeren de overheden dat in te zien. Sommige centrale banken zijn ook al insolvabel, zoals bijvoorbeeld die van Mexico die een negatief kapitaal van 175 miljard peso heeft.

Francis Schutte van Goldonomic spreekt in dat verband van Glaubensunwilligkeit. In de jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog weigerden miljoenen joden te geloven dat hun leven gevaar liep onder het Nazibewind, ze hebben dat ongeloof met de dood moeten bekopen. Volgens Schutte is elk land in de wereld, van België over Italië tot en met de Verenigde Staten momenteel bankroet, alleen weigeren de overheden dat in te zien. Sommige centrale banken zijn ook al insolvabel, zoals bijvoorbeeld die van Mexico die een negatief kapitaal van 175 miljard peso heeft.