Kennelijk zijn die positief, want de aandelenmarkten bereiken weer nieuwe hoogtepunten; soms zelfs echte records.

De resultaten van Ahold waren bepaald zwak te noemen. Hoewel de omzet en het marktaandeel stabiel bleven, viel het operationeel resultaat met 6% terug tot 392 miljoen euro.

De sector waarin de activiteiten van Ahold plaatsvinden wordt gekenmerkt door zeer sterke concurrentie. Het enige segment waar groei mogelijk is, is het on-line segment.

Daar wist het bedrijf een groei van 20% te realiseren. Het aandeel verloor de afgelopen week bijna 5%.

Deze daling vond plaats in een algemeen positieve week op de aandelenmarkten.

Hoewel de spanningen in Oekraïne in het land zelf de afgelopen week sterk zijn opgelopen, heeft het tot dusverre de verhoudingen tussen Rusland en het Westen niet ingrijpend verslechterd.

En dan vormen de positieve macrocijfers kennelijk het enige richtinggevende nieuws op de aandelenmarkten.

De Amerikaanse S&P-500 en de Duitse DAX-30 waren voorbeelden van indices die met respectievelijk 1.920 en 9.949 punten een all time high bereikten.

Dat geldt uiteraard niet voor de AEX (die in een andere samenstelling in 2000 een stand van iets boven de 700 punten bereikte).

Maar ook de Nederlandse graadmeter wist zich weer wat ruimer boven de 400 punten te vestigen en stond op vrijdag op 407,21 punten.

Kennelijk zijn die positief, want de aandelenmarkten bereiken weer nieuwe hoogtepunten; soms zelfs echte records. De resultaten van Ahold waren bepaald zwak te noemen. Hoewel de omzet en het marktaandeel stabiel bleven, viel het operationeel resultaat met 6% terug tot 392 miljoen euro. De sector waarin de activiteiten van Ahold plaatsvinden wordt gekenmerkt door zeer sterke concurrentie. Het enige segment waar groei mogelijk is, is het on-line segment. Daar wist het bedrijf een groei van 20% te realiseren. Het aandeel verloor de afgelopen week bijna 5%. Deze daling vond plaats in een algemeen positieve week op de aandelenmarkten. Hoewel de spanningen in Oekraïne in het land zelf de afgelopen week sterk zijn opgelopen, heeft het tot dusverre de verhoudingen tussen Rusland en het Westen niet ingrijpend verslechterd. En dan vormen de positieve macrocijfers kennelijk het enige richtinggevende nieuws op de aandelenmarkten. De Amerikaanse S&P-500 en de Duitse DAX-30 waren voorbeelden van indices die met respectievelijk 1.920 en 9.949 punten een all time high bereikten. Dat geldt uiteraard niet voor de AEX (die in een andere samenstelling in 2000 een stand van iets boven de 700 punten bereikte). Maar ook de Nederlandse graadmeter wist zich weer wat ruimer boven de 400 punten te vestigen en stond op vrijdag op 407,21 punten.