De premie die men maandelijks ontvangt moet worden belegd en dat gaat vooral in staatsleningen. Ook dit soort bedrijven zijn sinds 5 jaar meer risicomijdend geworden.

Men profiteert dus automatisch ervan als de rente met 50% stijgt. Natuurlijk verliest men op de bestaande obligaties. Maar de afgelopen rentestijging kan moeilijk worden gezien als totaal onverwacht.

Vaak worden bij een plotselinge rentestijging levensverzekeraars verkocht uit angst voor de boekverliezen. Dat dit nu niet gebeurt bij Aegon geeft aan dat blijkbaar de markt vertrouwen heeft in de obligatiehandelaren bij Aegon dat zij de portefeuille redelijk beschermd hebben. Een en ander zal moeten blijken als volgende week (8 augustus) de cijfers van de verzekeraar worden gepubliceerd.

De premie die men maandelijks ontvangt moet worden belegd en dat gaat vooral in staatsleningen. Ook dit soort bedrijven zijn sinds 5 jaar meer risicomijdend geworden. Men profiteert dus automatisch ervan als de rente met 50% stijgt. Natuurlijk verliest men op de bestaande obligaties. Maar de afgelopen rentestijging kan moeilijk worden gezien als totaal onverwacht. Vaak worden bij een plotselinge rentestijging levensverzekeraars verkocht uit angst voor de boekverliezen. Dat dit nu niet gebeurt bij Aegon geeft aan dat blijkbaar de markt vertrouwen heeft in de obligatiehandelaren bij Aegon dat zij de portefeuille redelijk beschermd hebben. Een en ander zal moeten blijken als volgende week (8 augustus) de cijfers van de verzekeraar worden gepubliceerd.