Nog de toezichthouders, noch de banken zelf zouden dit hebben vermeld bij de verslaggeving van de stress tests in juli. Volgens de Wall Street Journal is het onmogelijk om te zeggen hoeveel banken in de fout zijn gemaakt.

De krant meent echter met zekerheid te weten dat Barclays en Credit Agricole boter op het hoofd hebben, beide banken zouden niet alle overheidsobligaties in bezit hebben aangemeld.

Barclays en Credit Agricole reageerden beiden door te stellen conform de regels te hebben gehandeld. Pedro De Noronha, managing partner bij Noster Capital, stelde vorige week al dat de stress tests een lachtertje waren. De echt Tier 1 ratio van sommige banken zou slechts 1,70% bedragen.

Nog de toezichthouders, noch de banken zelf zouden dit hebben vermeld bij de verslaggeving van de stress tests in juli. Volgens de Wall Street Journal is het onmogelijk om te zeggen hoeveel banken in de fout zijn gemaakt. De krant meent echter met zekerheid te weten dat Barclays en Credit Agricole boter op het hoofd hebben, beide banken zouden niet alle overheidsobligaties in bezit hebben aangemeld. Barclays en Credit Agricole reageerden beiden door te stellen conform de regels te hebben gehandeld. Pedro De Noronha, managing partner bij Noster Capital, stelde vorige week al dat de stress tests een lachtertje waren. De echt Tier 1 ratio van sommige banken zou slechts 1,70% bedragen.