De Europese Centrale Bank waarschuwde gisteren bij monde van de Fransman Christian Noyer dat er nog steeds banken zijn die moeite hebben om zichzelf te financieren.

Als gevolg van de Europese begrotingscrisis is het wantrouwen tussen de banken nog steeds erg groot. Noyer signaleert zelfs dat die problemen recent nog zijn toegenomen.

De huidige situatie reflecteert volgens hem de algemene onzekerheid die er nu heerst. Die onzekerheid bedreigt opnieuw de financiële stabiliteit en de economie, precies zoals in 2008 is gebeurd.

De Europese Centrale Bank waarschuwde gisteren bij monde van de Fransman Christian Noyer dat er nog steeds banken zijn die moeite hebben om zichzelf te financieren. Als gevolg van de Europese begrotingscrisis is het wantrouwen tussen de banken nog steeds erg groot. Noyer signaleert zelfs dat die problemen recent nog zijn toegenomen. De huidige situatie reflecteert volgens hem de algemene onzekerheid die er nu heerst. Die onzekerheid bedreigt opnieuw de financiële stabiliteit en de economie, precies zoals in 2008 is gebeurd.