Op de valutamarkten wordt nog altijd gespeculeerd op een snelle tapering door de Amerikaanse centrale bank. De kans op zo'n scenario is nochtans kleiner geworden door de stijging van de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Die rente brak gisteren door het niveau van 2,75%.

Slachtoffers van de tapering-vrees zijn onder andere een aantal Aziatische valuta's. Met name de Indische rupee en de Indonesische rupia kregen afgelopen week rake klappen, waarbij laatstgenoemde munt het laagste niveau sinds 2009 liet optekenen. De rupee bevindt zich anderzijds al op een recorddieptepunt.

Op de valutamarkten wordt nog altijd gespeculeerd op een snelle tapering door de Amerikaanse centrale bank. De kans op zo'n scenario is nochtans kleiner geworden door de stijging van de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Die rente brak gisteren door het niveau van 2,75%. Slachtoffers van de tapering-vrees zijn onder andere een aantal Aziatische valuta's. Met name de Indische rupee en de Indonesische rupia kregen afgelopen week rake klappen, waarbij laatstgenoemde munt het laagste niveau sinds 2009 liet optekenen. De rupee bevindt zich anderzijds al op een recorddieptepunt.