Onrechtstreeks zijn de gestegen voedselprijzen hier verantwoordelijk voor. Die duwen de lonen naar omhoog, want de fabrieksarbeiders willen hun koopkracht behouden.

Gezien deze problemen zal het niemand verbazen dat de MSCI Emerging Market Index dit jaar met ongeveer 4% is gedaald, terwijl de MSCI World Index met 4,30% is gestegen.

Laatstgenoemde index covert 24 ontwikkelde markten. Bovendieni blijft in de Emerging Markets de inflatie een levensgroot gevaar. In landen als Zuid-Korea dreigt de inflatie twee keer zo hoog uit te komen als vorig jaar.

Onrechtstreeks zijn de gestegen voedselprijzen hier verantwoordelijk voor. Die duwen de lonen naar omhoog, want de fabrieksarbeiders willen hun koopkracht behouden. Gezien deze problemen zal het niemand verbazen dat de MSCI Emerging Market Index dit jaar met ongeveer 4% is gedaald, terwijl de MSCI World Index met 4,30% is gestegen. Laatstgenoemde index covert 24 ontwikkelde markten. Bovendieni blijft in de Emerging Markets de inflatie een levensgroot gevaar. In landen als Zuid-Korea dreigt de inflatie twee keer zo hoog uit te komen als vorig jaar.