Dat is al eerder gebeurd, want Gartman is al lang bearish voor het goud. De goudprijs is echter 12 jaar op rij gestegen, waardoor de uitgever op een bepaald moment moest toegeven dat hij helemaal fout zat. Het ombuigen van zijn standpunt heeft onder andere te maken met de open interest in de futures markets.

Gartman hoedt er zich anderzijds voor om te optimistisch te worden, hij wil nog altijd niet als een goudkever worden bestempeld. Het goud wordt door hem als niet meer dan een andere munt beschouwd die evenals alle valuta's in koers fluctueert. Een magische betekenis mag men volgens Gartman aan het goud niet hechten.

Dat is al eerder gebeurd, want Gartman is al lang bearish voor het goud. De goudprijs is echter 12 jaar op rij gestegen, waardoor de uitgever op een bepaald moment moest toegeven dat hij helemaal fout zat. Het ombuigen van zijn standpunt heeft onder andere te maken met de open interest in de futures markets. Gartman hoedt er zich anderzijds voor om te optimistisch te worden, hij wil nog altijd niet als een goudkever worden bestempeld. Het goud wordt door hem als niet meer dan een andere munt beschouwd die evenals alle valuta's in koers fluctueert. Een magische betekenis mag men volgens Gartman aan het goud niet hechten.