Dit is volgens ABN Amro positief. AkzoNobel kan dankzij haar sterke positie de toeleveranciers dwingen de prijzen te verlagen.
Een prijsverlaging komt van pas, omdat de auto-industrie op dit moment weinig producten van AkzoNobel afneemt. Bovendien kan de onderneming haar financiën op sterkte brengen.

Bedrijven met veel cash, een groot marktaandeel en een positieve kasstroom kunnen volgens ABN Amro als winnaars uit de crisis komen. Dat bewijst AkzoNobel wel. Bedrijven met veel schulden en een afnemende kasstroom zullen het daarentegen moeilijker krijgen.

De analisten van de Nederlandse bank blijven echter voorzichtig over de chemiesector gezien de zwakke autoindustrie. Maar de eerste tekenen van herstel dienen zich aan.

De Amerikaanse en Chinese overheden zijn van plan flink te investeren in de infrastructuur. Dat zal helpen. Ook de verwachte lagere rentetarieven voor consumenten en bedrijfven zullen een belangrijke rol spelen.

Nederlandse bedrijven zoals AkzoNobel (Houden), DSM(Kopen/Recommended List), Duitse chemieconcerns als BASF (Kopen) en Amerikaanse ondernemingen als DuPont (Houden) en PPG (Houden) zijn positieve uitschieters. Andere landen hebben lang geleden besloten niet te rekenen op een sterke chemiesector.

Dit is volgens ABN Amro positief. AkzoNobel kan dankzij haar sterke positie de toeleveranciers dwingen de prijzen te verlagen. Een prijsverlaging komt van pas, omdat de auto-industrie op dit moment weinig producten van AkzoNobel afneemt. Bovendien kan de onderneming haar financiën op sterkte brengen. Bedrijven met veel cash, een groot marktaandeel en een positieve kasstroom kunnen volgens ABN Amro als winnaars uit de crisis komen. Dat bewijst AkzoNobel wel. Bedrijven met veel schulden en een afnemende kasstroom zullen het daarentegen moeilijker krijgen. De analisten van de Nederlandse bank blijven echter voorzichtig over de chemiesector gezien de zwakke autoindustrie. Maar de eerste tekenen van herstel dienen zich aan.De Amerikaanse en Chinese overheden zijn van plan flink te investeren in de infrastructuur. Dat zal helpen. Ook de verwachte lagere rentetarieven voor consumenten en bedrijfven zullen een belangrijke rol spelen. Nederlandse bedrijven zoals AkzoNobel (Houden), DSM(Kopen/Recommended List), Duitse chemieconcerns als BASF (Kopen) en Amerikaanse ondernemingen als DuPont (Houden) en PPG (Houden) zijn positieve uitschieters. Andere landen hebben lang geleden besloten niet te rekenen op een sterke chemiesector.