Nederlandse voorbeelden van een fors herstel zijn Logica, PostNL, ING, AirFrance KLM en Aegon, naast de kleinere AMT en Aperam.

In de eerste paar weken van dit jaar stegen kleinere ondernemingen in Europa meer dan 8%, terwijl de Amerikaanse bijna 6% in waarde toenamen.

De stijgingen gaan wel gepaard met relatief lage volumes. Volgens HSBC zijn de dagelijkse volumes in de S&P 500 op het laagste niveau sinds 1997 beland.

Voor wat betreft regio's zien we deze inhaalslag eveneens. De opkomende markten, die vorig jaar in euro's gemeten bijna 16% inleverden, zijn dit jaar de best presterende categorie met een rendement van 9%. De overige regio's noteren zo'n 5% hoger.

Nederlandse voorbeelden van een fors herstel zijn Logica, PostNL, ING, AirFrance KLM en Aegon, naast de kleinere AMT en Aperam. In de eerste paar weken van dit jaar stegen kleinere ondernemingen in Europa meer dan 8%, terwijl de Amerikaanse bijna 6% in waarde toenamen. De stijgingen gaan wel gepaard met relatief lage volumes. Volgens HSBC zijn de dagelijkse volumes in de S&P 500 op het laagste niveau sinds 1997 beland. Voor wat betreft regio's zien we deze inhaalslag eveneens. De opkomende markten, die vorig jaar in euro's gemeten bijna 16% inleverden, zijn dit jaar de best presterende categorie met een rendement van 9%. De overige regio's noteren zo'n 5% hoger.