Toyota gaf toen aan dat het de verwachtingen ten aanzien van operationele resultaten voor het tweede halfjaar verlaagde met bijna 75% tot JPY 600 miljard.

Nu verwacht het bedrijf een verlies te realiseren op de operationele resultaten van JPY 150 miljard, over de laatste zes maanden van het boekjaar eindigend in maart.

De reden voor deze sombere verwachtingen is de algehele malaise in de automobielsector veroorzaakt door de wereldwijde teruggang in de economie.

Bovendien heeft het bedrijf ook last van de sterke yen die zorgt voor een competitief nadeel voor het bedrijf. ABN Amro houdt vast aan het advies voor dit aandeel: verkopen.

Toyota gaf toen aan dat het de verwachtingen ten aanzien van operationele resultaten voor het tweede halfjaar verlaagde met bijna 75% tot JPY 600 miljard. Nu verwacht het bedrijf een verlies te realiseren op de operationele resultaten van JPY 150 miljard, over de laatste zes maanden van het boekjaar eindigend in maart. De reden voor deze sombere verwachtingen is de algehele malaise in de automobielsector veroorzaakt door de wereldwijde teruggang in de economie. Bovendien heeft het bedrijf ook last van de sterke yen die zorgt voor een competitief nadeel voor het bedrijf. ABN Amro houdt vast aan het advies voor dit aandeel: verkopen.